Kammerlakajen

Forside BILLEDE”Kammerlakajen”

Min oldefar Edvard, som havde et meget spændende liv, var min farmors far. Edvard og hans bror Ludvig var med i krigen 1864, og efter flere år i Den danske Flåde blev de begge ansat hos de kongelige på Amalienborg. Edvard blev kammerlakaj for kronprins Frederik, senere kong Frederik den 8. Ludvig blev hushovmester hos prins Valdemar, som var bror til kronprinsen. Min oldefar, der var ud af en Nyboder slægt, giftede sig med Nyboderpigen Julie, der var hans kusine.

Når et menneske dør, er det som et bibliotek, der brænder. (Et afrikansk ordsprog)

Jeg har i min barndom hørt om mine aner, og dem ville jeg gerne vide noget mere om. Derfor begyndte min hustru Nina og jeg at samle fotos, dokumenter og oplysninger om dem. Vi har været byen rundt, hvor jeg har taget mange af de fotografier, der er i bogen.

Vi begynder bogen med at fortælle lidt om oldefars forfædre, hvor den første i slægten Klein, er født i 1784 i Skåne. Så følger vi ellers slægtens historie til nu.

Historien om oldefar Edvard, der var født i 1844, som den næstældste af en søskendeflok på 8, fortæller vi, fordi vi også gerne vil give Edvards efterkommere kendskab til deres aner og lidt historie, om hvordan det var at leve dengang. Det kan måske også give inspiration til andre, så de kan gå i gang med at skrive deres slægtshistorie.

Bogen, som er på 94 sider, udkom i 2016

Download – bogen gratis her

MIN OLDEFAR EDUARD JOHANNES KLEIN – Hele bogen