Skibshovmesteren

‘Skibs Hovmesteren’ handler om Svends farfar Carl Jeppe, der er født i 1872 i København. Han blev tidligt forældreløs, og kom til Det Kgl. Opfostringshus på Østerbro, som dengang lå uden for København.

Efter en uddannelse som konditor, skulle Carl Jeppe aftjene sin værnepligt som kok i Den danske Flåde.

I 1897 blev Carl Jeppe gift med sin elskede Amalie, hvor de kort tid efter flyttede til Esbjerg, hvor de boede resten af deres liv. Amalies far var min oldefar Edvard Johannes Klein, som vi har skrevet om i bogen ”Kammerlakajen”.

Carl Jeppe fortsatte med at sejle og blev senere skibs hovmester på forskellige fragtskibe, hvor han sejlede verden rundt. Vi kan læse i Carl Jeppes breve til hans hustru Amalie (Svends farmor), hvilket afsavn han havde til sin elskede kone og deres tre drenge i Esbjerg. Vi hører om livet ombord, og hvad han oplevede ude i verden.

Carl Jeppe døde 1927 ombord på fragtskibet og blev sænket til hvile i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst. Amalie var enke i 28 år, hvor hun fulgte de to sønners liv i København og sønnen, der var emigreret til USA.

Vi har været rundt i København og Esbjerg og fotografere, så mange af billederne i bogen er vores egne. Forskellige museer har været meget behjælpelige med de gamle billeder, som også er i bogen.

Gennem vores arbejde er vi kommet i kontakt med rigtig mange mennesker. Det har både været slægtninge og andre, og alle har været utrolig villige til at hjælpe os med materialet til vores bog.

Bogen, som er på 65 sider, udkom i 2018.

Download – bogen gratis – Carl Jeppe