Kammerlakajen

Min oldefar Edvard, som havde et meget spændende liv, var min farmor Amalies far. Edvard og hans bror Ludvig var med i krigen 1864, og efter flere år i Den danske Flåde blev de begge ansat hos de kongelige på Amalienborg. Edvard blev kammerlakaj for kronprins Frederik, senere kong Frederik den 8. Ludvig blev hushovmester hos prins Valdemar, som var bror til kronprinsen. Min oldefar, der var ud af en Nyboder slægt, giftede sig med Nyboderpigen Julie, der var hans kusine.

Når et menneske dør, er det som et bibliotek, der brænder. (Et afrikansk ordsprog)

Jeg har i min barndom hørt om mine aner, og dem ville jeg gerne vide noget mere om. Derfor begyndte vi at samle fotos, dokumenter og oplysninger om dem. Vi har været byen rundt, hvor jeg har taget mange af de fotografier, der er i bogen.

Vi begynder bogen med at fortælle lidt om oldefars forfædre, hvor den første i slægten Klein, blev født i 1784 i Skåne. Så følger vi ellers slægtens historie frem til nu.

Oldefar Edvard blev født i 1844, som den næstældste af en søskendeflok på 8. Vi vil gerne give Edvards efterkommere kendskab til deres aner og lidt historie om, hvordan det var at leve dengang. Det har været meget spændende at skrive bogen, hvor vi har fået ny viden og er kommet i forbindelse med mange slægtninge, men har også fået nye bekendte i forbindelse med vores resurse.

Bogen, som er på 94 sider, udkom i 2016.

Download – bogen gratis – MIN OLDEFAR EDUARD JOHANNES KLEIN – Hele bogen