Prins Valdemars Hushovmester

Ludvig, som var min oldefar Edvards lillebror, var hushovmester hos prins Valdemar. Prinsen var kong Christian den 9.s yngste søn. Europas svigerfar blev Christian den 9. også kaldt.

I Nyboder blev Ludvig født i 1846, hvor han voksede op med syv søskende, og det var også her, hans aner gennem flere generationer havde boet. Ludvig kom i Den danske Flåde og var med i krigen 1864. Derefter fik Ludvig ansættelse hos prins Valdemar, hvor han har haft et spændende liv med mange rejser.

”At rejse er at leve”. Det berømte citat er fra H.C. Andersen. Ludvig mødte også denne berømte forfatter.

Prins Valdemars bror kronprins Frederik (den 8.) havde en engelsk barnepige, der hed Agnes Whatton. Hende blev Ludvig gift med. Da prins Valdemar giftede sig med den populære franske prinsesse Marie, flyttede Ludvig og Agnes med deres tre børn ind i Det gule Palæ, hvor prinseparret boede. Ludvigs datter Louise har jeg kendt godt, da hun kom meget i mit barndomshjem.

Ludvig blev en gammel mand på 96 år. Til hans begravelse i 1943 deltog prins Valdemars tre sønner prins Axel, prins Viggo og prins Erik, der ikke havde glemt deres fars gamle hushovmester.

Mange af billederne i bogen har vi selv været rundt i byen og fotograferet. Forskellige museer har været behjælpelige med de gamle billeder, som er i bogen.

Gennem vores arbejde er vi kommet i kontakt med rigtig mange mennesker. Det har både været slægtninge, men også andre der alle har været utrolig villige, til at hjælpe os med materialet til vores slægtsbog.

Alle Ludvigs og hans bror Edvards mange ordner, var udstillet på Kastellet i 2016, da Ordenshistorisk Selskab havde 50 års jubilæum, hvor selskabets protektor H.K.H. prins Henrik åbnede udstillingen. Vi var med til dette flotte arrangement.

Bogen, som er på 109 sider, udkom i 2017.

Download – bogen gratis her – Prins Valdemars Hushovmester